BibTex RIS Cite

SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

Günümüzde çok büyük miktarda multimedya verisi üretilmiştir. Ortaya çıkan veri miktarı karşısında geleneksel ve manüel görüntü işleme yöntemleri yetersiz kalmaktadır. Buna karşın otomatik açıklama üretme yaklaşımları da ele alınması ve çalıştırılması zor yöntemlerdir. Aynı zamanda otomatik açıklama üretmek sadece görüntü işleme basamağında kalmaktadır. Sonuçta da ortaya çıkan veriye erişecek, veriyi ilişkilendirecek ve anlamlandıracak sistemlere sahip olma anlamı taşımamaktadır. Çalışmanın odak noktası bu ana fikre dayanmaktadır. Çalışma, semantik arama ile multimedya verilerin anlamlandırılması amacıyla oluşturulacak ontolojilere kaynaklık edecek verilerin üretilmesi ve işlenmesi için yapılmıştır. Bilgisayarlı görü yaklaşımlarından arka plan çıkarma algoritması kullanılarak örnek videolar işlenerek sonuçlar XML dosyasına yazılmaktadır. Öngörü başarısını artırmak için mühendislik hesaplamaları ile hatalı durumlar elimine edilmektedir. Sonuç olarak üretilen verilerden semantik arama ile anlamlandırma yapılacak bir çerçeve üretilmesi hedeflenmektedir. Hali hazırdaki ve gelecekte üretilecek verileri işleyecek bir sistem tasarlanmaktadır. Böylece multimedya veri setlerinin içerdiği bilgiye etkin olarak erişilebilecektir

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Oğuzhan Menemencioğlu

İlhami M. Orak This is me

Publication Date July 9, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Menemencioğlu, O., & Orak, İ. M. (2016). SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(2).
AMA Menemencioğlu O, Orak İM. SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. July 2016;5(2).
Chicago Menemencioğlu, Oğuzhan, and İlhami M. Orak. “SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, no. 2 (July 2016).
EndNote Menemencioğlu O, Orak İM (July 1, 2016) SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 2
IEEE O. Menemencioğlu and İ. M. Orak, “SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
ISNAD Menemencioğlu, Oğuzhan - Orak, İlhami M. “SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/2 (July 2016).
JAMA Menemencioğlu O, Orak İM. SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Menemencioğlu, Oğuzhan and İlhami M. Orak. “SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
Vancouver Menemencioğlu O, Orak İM. SEMANTİK ARAMA İLE MULTIMEDYA VERİLERİN ANLAMLANDIRILMASI İÇİN ÖN İŞLEMLER. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(2).